]]>
 
 
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας!

Πολλές φορές στην εποχή μας, έχουμε ακούσει κι έχουμε διαβάσει, για την δύναμη της επικοινωνίας σε μαζικό, αλλά και διαπροσωπικό επίπεδο. Άλλες τόσες φορές ωστόσο, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η «επικοινωνία», είναι ένας όρος χωρίς περιεχόμενο, όταν δεν έχει τρόπο να εκφραστεί. Κατά συνέπεια, ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνείται το μήνυμα ενός προσώπου ή μιας συλλογικότητας, είναι το ζητούμενο των ημερών μας.

Είναι γεγονός πως πολλές από τις πλέον επιτυχημένες διαφημιστικές και καλλιτεχνικές εμπνεύσεις θα είχαν πέσει στο κενό, αν δεν είχε βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος για την υλοποίησή τους. Αν δεν είχε βρεθεί δηλαδή, ο κατάλληλος τροπος για να αγγίξουν τις βασικές ανθρώπινες αισθήσεις της όρασης και της ακοής, τις αισθήσεις δηλαδή, των τεχνών και της επικοινωνίας.

Έτσι, έχουν περάσει περίπου 100 χρόνια από την εποχή που το ισχυρότερο εργαλείο επικοινωνίας έκανε την εμφάνισή του στον σύχρονο πολιτισμό. Το βίντεο, η σύνθεση δηλαδή εικόνας και ήχου, αποτέλεσε ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία της πολιτισμικής εξέλιξης κατά τον τελευταίο αιώνα. Μέσα από τη δύναμη του βίντεο, οι άνθρωποι μορφώθηκαν, ενημερώθηκαν και ψυχαγωγήθηκαν. Γνώρισαν τον κόσμο πέρα από τα στενά όρια της γεωγραφικής αντίληψης και ενημερώθηκαν γι αυτόν όπως ποτέ άλλοτε. Γνώρισαν τις τέχνες και τα γράμματα της εκάστοτε εποχής και είδαν το ωραίο του κόσμου μας για να μπορέσουν να το συντηρήσουν, αλλά και το άσχημο για να μπορέσουν να το πολεμήσουν. Έννοιες όπως η «καλαισθησία» και το «ωραίο» επαναπροσδιορίστηκαν μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία συνεχώς επηρέαζε τον τρόπο παραγωγής των οπτικοακουστικών έργων, φέρνοντας τον χώρο μας στη σημερινή εποχή, όπου οι απαιτήσεις και οι προδιαγραφές είναι πλέον πολύ υψηλές.

Το να ασχολείται κάποιος με την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων είναι κάτι που εξαρχής ακούγεται ενδιαφέρον και προκλητικό. Ο ανταγωνισμός ως προς την ποιότητα των προϊόντων είναι μεγάλος και η τεχνολογία μας δίνει διαρκώς όλο και περισσότερες δυνατότητες, τις οποίες θέλουμε να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Είναι μια δουλειά δύσκολη θα τολμούσε κάποιος έμπειρος να πει. Όχι λόγω των τεχνικών προδιαγραφών και των ποιοτικών απαιτήσεων που συνεχώς αλλάζουν και εξελίσσονται, αλλά λόγω της φύσης της δουλειάς μας, η οποία δεν είναι άλλη από την βελτιωμένη αναπαραγωγή της πραγματικότητας, αυτού δηλαδή που οι ανθρώπινες αισθήσεις έτσι κι αλλιώς συλλαμβάνουν από τη φύση τους.

Για εμάς όμως το δύσκολο είναι το επιθυμητό. Είναι αυτό που μας προκαλεί να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Να παράγουμε δηλαδή, το ωραίο και το ευχάριστο...

 

Βασίλης Κιλτίδης

Παραγωγός Οπτικοακουστικών Έργων

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

επιστροφή
 
Find us on Facebook Subscribe on Youtube Follow us on Twitter Follow us on Google+